Kom till slut till stallet......Bättre sent än aldrig!

Mimmi och Mikan stack iväg på moppen vid halv 8-tiden och ringde efter ca 10min att moppen hade pajat och läckte bensin. Var bara att ge sig iväg med 2bilar och Göran lastade in den i blazer o jag skjutsade iväg dom till stallet. Sen när jag kom hem började han att skruva isär den och det visade sig att sprinten som bensinslangen sitter på hade åkt av - lite sjukt men den är bara inskjuten och sitter inte fast i något??!! Så efter lite tänk så blev det fixat och kan nu inte åka av.

Mikan hade ridit barbacka och allt gått bra, galoppen var favorit o lättast att sitta kvar på :0)) Det måste Palette ha diggat! Hämtade hem dom igen vid 22-tiden, var ödsligt i stallet bara tjejerna kvar - tur att det är sommarlov med sovmorgonar. Palette stod och åt förfullt och hade inte tid att hälsa när jag kom in i stallet...sicken ponny ;0))

Får bli en moppe tur till stallet imorn i stället.

God natt!

Oxer 95cm

Mimmi och Mikan tog moppen till stallet vid halv 8-tiden då det har varit så varmt så orkan man inte rida förrns mot kvällen. Mimmi byggde upp en hoppbana på 60cm  till mikan och ökade till 95cm + att hon hoppade oxer på 95cm Wow.... inte dåligt gjort av ekipaget!!! Tyvärr inga kort :0(

Tjejerna var hemma vid 22-tiden.

Lördag: Eftermiddags fodring

Jag tog bilen till stallet medans Mimmi tog moppen då hon ska stanna kvar. Följde med då hon har tagit Susannes fodring mot lektion istället för betalning. Men hon får inte fodra själv då hon är under 18år, är bara med och tittar på :0) Hämtade hem Palette från sommarhagen, hon är så söt när man kommer - lyssnar när man roppar hennes namn och kommer till grinden.
Hon var nog mätt o belåten av allt gräs efter några timmar ..ha..ha... annars kan man ibland få gå ut i gräset och locka in henne med morot eller äpple.

Åkte hem efter ca ½ timme och Mimmi kom hem vid 20,00-tiden, invigde "NYA" rummet med taco till middag...mums...

Lördag: Lunchfodring

Alla 4 åkte till stallet och fodrade hästarna i vanliga hagarna på framsidan, det är dom som inte ska ut i sommarhagarna utan åker iväg snart. Sen släppte vi ut Charlin, Lia, Sunny & Palette ner till sommarhagarna. Från Onsdag ska dom vara där hela dagarna, än så länge har dom bara fått gått ½ dag för att vänga in magarna mde det saftiga gräset tillsammans med att fortfarande fått hö fast minder mängder.

Palette och Sunny la sig ner i hagen och rullade sig brevid varandra direkt när dom kom in,
han inte med att ta fram telefon och fota, så för roliga ut 8 ben som stack upp i det höga gräset:0))

Sen åkte vi hem igen allihoppa och gjorde klart i uterummet.
Nu är det tapetserat, omålat tak + fönster, nya lister överallt och vattnet utdraget med nu utkasstare. Blev ett nytt rum.

Fredag: Mimmi privatlektion

I fredags red Mimmi privatlektion för Susanne i 1½timme Stenhård träning. Det hade varit bästa och roligaste ridningen hittills. Mycke ställningar åt motsatta hållet som man inte gör i vanliga fall, för att få henne mjukare och sen lättare att få henne att gå i form. Till och med galoppen hade varit lugn, hon som alltid vill dra på fast hon inte får :0)

Hoppas på flera ggr, både kul och nyttigt att rida för någon.Mikan rider Voltige

Palette står helt stilla och väntar på Mimmi & Mikan så gör någonting, så snäll är hon att hon bara väntar tills man kommer tillbaka om hon inte blir otålig då följer hon efter än som en hund.

Mikans cirkuskonst


Hade varit jättekul och hon var snäll som vanligt, dom hade båder travat och galopperat, Mikan stod kvar på knä i galoppen i några sekunder sen hoppade hon av när hon tappade balansen och landade på fötterna.

Första utsläppet i sommarhagen

Här kommer hon att trivas tillsammans med Lia & SunnyFörsvann direkt in under skogdungenTillbaka uppdateringar

Hittade några kort på Mimmis telefon från midsommar

Förrst soligt och mysigt


 Sen slog det om och vädret blev så här:

Just nu bara kaos!!

Hej Alla läsare!

Vi lever och Palette mår bra men det är lite kaos nu med både det ena och det andra så jag har inte hunnit skriva något på nästan 1vecka. Ska försöka att uppdatera lite tillbaka när det lugnar ner sig lite om det nånsin gör det *ler*

Palette har börjat och vänjas i sommarhagen ½ dag tillsammans med Lia & Sunny.

Kram från oss alla.

Mimmi red idag

Igår fick hon vilodag och fick beta påvåran utflyckt. Vi skjutsade dom till stallet vid 2-tiden och som vanlig kom Palette gåendes mot grinden när hon såh Görans bil och han gick ner och hämtade in henne. Mimmi och Emelie red i ridhuset och det hade gått jättebra idag trots att hon stog igår, brukar ibland ha lite extra överskottsenergie. Galoppfattningarna var klockrena.
Mikan och Oscar var med och tittade på, Oscar skulle ha ridit men dom glömde longgeringslinan så det får bli imorgon istället.

Släppte ut henen ett stund i sommarhagen tillsammans med Lia så dom så smått får vänja magarna med gräset. Hämtade hem dom vid halv 7-tiden, då var dom hungriga och trötta.

Morgonfodring

Gäsp.... Telefonen ringde halv7 bara att kliva upp och väcka tjejerna, vi har morgonfodringen kl.7,00. Konstigt :0)) ingen var is tallet när vi kom... knappt en bil på vägen heller - vem vill gå upp frivilligt i ottan på midsommarmorgon??!! Mimmi och Mikan fodrade hö påsarna medans jag gjorde i ordning Palettes mat för hela Lördan, sen var det täckes byten och det är lite gissel ibland att veta vad som är vad - kan stå Ute-blått täcke?? så ligger det 2-3st och då ska man gissa sig fram vilket av dom det ska vara. ha..ha.. kan vara kul ibland. Sen efter ca 1 tim var det dags att börja släppa ut dom som ätit upp och framåt halv9 var den siste klar och Mimmi soppade hela stallet sen åkte vi hem vid 9,00-tiden.

Kommer det inte någon snart, jag är klar!HALLÅ!!!! Ska ni inte släppa ut mig jag har ätit färdigt.


Äntligen någon som kommer och håller mig sällskap,
en liten kli stund kan jag ta medans vi väntar.Nu fick jag komma ut :0))

Midsommarfirande i det gröna

Första midsommar i stallet. Packade väskorna och åkte till stallet och hämtade palette och gick ner mot ängen. Där satte vi oss och fikade medans hon nöjt betade i gräset brevid oss. Vi han precis fika klart så började det att regna och sen vräkte det ner, vi han som tur tillbaka till stallet innan vi var allt för blöta. Fick en stund i det gröna.

Mimmi börjar o duka framTe, Kaffe, Dricka, Jordgubbar,Glass & Grädde mums.....Mikan viftar mot lite mygg


Daisy satt tryggt hos oss då hon fortfarande är lite reserverad för Palette och Foppa går gärna fram till henne. Lite kul då det var tvärrt om förut när det gällde hästar. Foppa var jätterädd och moffade åt dom medans Daisy ville leka och sprang gärna runt/under dom, släpper nog snart hennes räddsla när hon varit med ett tag i stallet igen.

GLAD MIDSOMMAR TILL ER ALLA SOM LÄSER VÅRAN BLOGG

Äntligen en ny krubba.

Idag hittade vi äntligen en ny krubba, har letat överallt och dom har varit så djupa. Den hon har nu är så fånig med en kant som går innåt en bit och hon har svårt att slicka upp all mat som gärna fastnar under kanten.Hon är mycket nyfiken och vill gärna kolla läget vad man gör.
Undrar nog vad som händer med matskålen.Inviger min ny krubba med lite havre + morötter.


Mums...Mums... nu kan jag slicka upp ALLTING :0))


Mikan och Palette, nöjda efter dagens ridning i stora ridhuset
som dom var själva i.


Tillsammans med andra hästar

Idag fick Palette gå med Lia & Sunny i hagen vid maskinladan som dom andra två brukar gå i ibland. Det hade nog gått jättebra när dom släpptes ihop. Göran och jag skulle till Bahaus och svängde förbi och tjeckade läget. Palette kom fram direkt och gnäggade när vi stannade bilen utanför, hon var så söt.

Såhär gör hon när hon vill en något och nu
ville hon nog att vi skulle gå ur bilen.Hon är såååå sötHon har tyvärr lägst rang så båda hästarna jagade bort henen så fort vi skulle klappa eller ge lite gräs, spelade ingen roll att man gav dom oxå utan så fort Palette försökte komma fram så blev hon bort jagad :0( Slutade med att Göran fick gå in i hagen och då vågade hon komma fram så hon fick lite gräs oxå. Finns för /nackdelar med att dela hage.
Nu fick hon mumsa lite.Mimmi kom till stallet senare på eftermiddan/kvällen.
Hade haft ridhuset för sig själv :0))

Hysteriska mygg + Mygg täcke

Fy f**n vad mygg det var idag när Mikan skrittade ut en sväng efter ridningen i ridhuset. Var så skönt väder så vi tog en sväng runt kolonilotterna och runt hagen. Det var storsvärmar med 1000tals mygg, man så knappt något framförsig mer än mygg.
Tror det satt några hundra bara under Palettes mage och hela tiden gick hon och slog med bena och huvet ner.Nä..fy det var hysteriskt.

När vi kom in provade vi det nya myggtäcket som vi köpte igår, hon ser ut som Aron hästen.

Hoppas det blir bättre i hagen med täcket påDet kliar..o kliar....


Titta vad duktig jag är som bara står här i gången

Hovslagarn var här

Ny är hon nyskodd:0))

Åkte till stallet imorse halv 8 så Mikan han göra iordning
hennen innan hovslagarn kom kl,8.00


Putsar bort lite lera då hon hade ståt i sjukhagen en stund på morgonen,
fråga mig inte varför?? Kan kanske vara att hon inte ville stå inne själv i
ponnystallet då dom andra gått ut och då kan hon stå och gnägga och
bättre att stå i små hagen utanför så ser hon bort till dom andra.


Hon var hur lugn som helst under skoningen, omtyckt ponny
av hovslagarn:0)) tog några kort, tycker hon ser så cool ut
när hon står med hoven på ställningen.Fila mina hovar tack :0))

Blev lite svirsit när han drar med filen.

Var klar strax innan kl.9 och 900kr fattigare.
Åkte hem och kommer tillbaka senare då Mikan ska rida och
Mimmi ska ha sin tjejmiddag och fira hennes födelsedag.

Rögning i sommarhagen + Palette på lektion

Mikan och jag kom tillbaka till stallet vid halv 8-tiden och då började
vi med sommarhagen medans Mimmi red.

Här är Mikan på väg med en kärra full av grus som
vi ska hälla ut i lerpölen.Här är skogdungen som ska rensas upp
Mycket härligt grönt gräs.Halva Daisy försvinner i det höga gräset.


Här är inne i dungenDet man ser är taggbuskar som vi rensade bortMimmi och Emelie kom ner efter dom hade ridit, dom hade varit med på en
lektion, Palettes första ridkolelektion :0) fast med Mimmi på ryggen.
Hade var jättekul och lärorikt, hon hade skötts sig bra oxå.
M+E fortsatte att röja bort taggbuskarna + såga av rötter som stack upp.
Vi var klara framåt 22,00 alla var trötta och hungriga "som vanligt" ;0))

Palette med - hungrig alltså.


God natt!

Shoping till Palette

Mimmi, Mikan och jag var till Granngården och fyndade mygg/fluggtäcke heltäckande med hals till Palette, endast 99:- Super billigt!! Så det blev 2st så det finns extra om något går sönder och när man behöver tvätta + en hink med Selèn och torrfoder till vovarna.
Sen bar det iväg till Hööks och där blev det 1st grimma till - röd med flecce + hink till betfor + Sadelgjord då vi har på innersta nu och då är den något förlös. Hon har börjat o komma i form nu:0)) och sist ett par jodpursh till Mikan så hon slipper få skoskav.

Åkte förbi stallet på hemvägen och lassa in allt och Mimmi stannade kvar. Palette stod i hagen o gnäggade förfullt när hon såg mig i stalldörren, kompisarna runt omkring som står närmast hade gått in och då ville hon det med. Det var bara att "hoppa" hage mellan ler/vattenpölarna för att komma ut till hennes hage, hade inte direkt rätta skor och inte kunde jag låta henen stå där alldeles ensam - hon blev så glad när jag kom och lite smuts dör man inte av ;0))
Mimmi fick en lite lerig häst och Mikan o jag åkte hem för att äta.

Nu ska vi snart tillbaka, ska se om vi kan klippa bort taggbuskar i sommarhagarna och Mikan ska klättra i träd, ska såga bort några grenar så dom kan gå in i träd dungen.

Palette lös i ridhuset

PalettePalette 2


Söndag: Fixade sommarhagarna

Mimmi, Mikan och jag åkte till stallet vid halv 12,
lämnade av Oscar vid pendeln på vägen.
Idag spöregnade det och trots regnställ & gummistövlar
så var man nästan blöt i allafall.

Mikan red medans Mimmi, Emelie, Tora & jag var i
sommarhagarna och flyttade om stolparna och drog elbanden.
Blir nog toppen bra för dom 3 ponnyerna, dom har en stor skogsdunge
mitt i som vi ska fixa till så dom kan gå in och ta skydd för både sol
och regn/blåst.
Inga kort från hagarna då telefonen skulle bada i skurarna:0)

Mikan hade tränat på bl.a galopp ombyten och galoppfatningar
från Skritt & Halt. Allt hade gått jättebra.

Mimmi hjälpte till och bortsa av leran som blev efter
hemfärden från ridhuset.

Mums med betfor efter ett träningspass


Och lite hö kanske finns kvar oxå.Kom iväg hemåt vid halv 3-tiden och då var vi hungriga, stannade till på Mc.
Blev en slappar dag framför tv hela eftermiddan/kvällen.

Kl.00,00 fick Mimmi värsta städryket och plockade här o där medans jag
skriver detta inlägg. Skåpet i badrummet blev fint och lite smått här o där
försvann de med :0)))
God Natt

Forts.på Lördan - Stallet

På eftermiddan åkte vi till stallet och skulle ev. fixa
sommarhagarna men inga var där så vi tog Palette ner till
stora ridhuset och släpte henne lös.

Först lite visitering i boxen
Senare på kvällen framåt 21,00 tiden kom Maud, Martin & Oscar
över och vi fortsatte att fira Mimmi igen, mera tårta och gottis.
Sen ville Oscar sova kvar här.

Firade Mimmi idag

Kl 13,00 kom alla gästerna och Göran hade åkt och handlat-sas det!!
(ha..ha.. samma som på julafton när tomten ska komma....)

Men plötsligt dök han upp med släp.... Pressenten.

Mimmi blev super duper glad, första kommentaren - Den är ju vinröd oxå!!!!:0)))
Högst på önskelistan var en Vinröd moppe och så fick jag detSyrran ville gärna följa med på åktur.Synd att det småregnade hela tiden men det kunde ha varit värre
med ösregn, så det blev en kort provkörning men längre på kvällen
då det var lite uppehåll.

Sen blev det fika


Mimmi tackar alla igen och är så Glad & Nöjd!!

        Farmor & Farfar, Morfar
Ronnie, Jessica, Emelie, Elionor, Pelle, Maud, Martin & Oscar.

Mimmi fyller 15år + Som dränkta katter

Mimmis födelsedag - Grattis på 15års dagen!!!


Mimmi och jag kom till stallet vid13-tiden och då regnade det inte, Mimmi
mockade i boxen och jag gick ut till Palette i hagen och då började det att
ösregna, tog inte många sekunder innan vi var som 2 dränkta katter :0)
Otroligt att man kan bli så blöt på så kort tid.
Hon fick komma in och värma sig med fleccetäcket då det var ok väder
imorse hade inga hästar täcken i hagarna.

Titta på hennes ansikte, vattnet bara rinner


Mimmi försöker att torka lite


Ganska skönt fast hon tyckte det var konstigt först
Mellan skurarna tog vi oss ner till stora ridhuset och hon red i ca 1tim,
skulle först rida programmet men det var 2 hästar till och då blir det lite rörigt
så det blev lite blandad dressyr.
Galoppfatningar från både halt & skritt, från skritten är klockrena och halten
ganska bra - lite mera träningar så sitter dom oxå.

Mot slutet testade Mimmi och rida henen på låmga tyglar och bara använda
sätet som hjälper och lite röst, hon är otroligt duktig på det.
Körde även slalom mellan koner 6st.

Framdelsvändning


Det kom som åskskurar mellan varven så det gällde att passa på att gå hemåt
till stallet när det var någorlunda lugnt.
Kom iväg strax innan 4 och snabbt hem för kl.5 kommer alla kompisar
och firar henne. Dom hade bestämmt att vara nere i Lövsta och grilla
men fick bli grillning på altanen istället och dukade upp i uterummet.
Gick det med fast dom var 10st tror jag.

Imorgon ska vi fira henne, tjuvstartade med 1 paket idag :0))

Stallmöte

Vi åkte till stalett vid halv 6-tiden Mikan hade en kompis Nathalie med sig
då vi alla skulle på Stallmöte 18,30, så slapp hon vara ensam.
Hon hade byggt upp hinder och hoppat 60cm.
Sen tränat dressyr, skäbkelvikningar m.m.

Mötet var nog inte slut förrns 8 - halv 9, var en del punkter som togs upp
och delade meningar, prat etc som drog ut på tiden.
Sommarhagarna som jag trode vi skulle prata om blev inte riktigt av,
utan det skulle vi ta själva som var inblandade men med en deadline
på Tisdag. Så det får vi fixa i helgen.

Blir mycket med kalas & stallet men det får gå.
Gästerna kommer på Lördag 13,00 och sen får det bli snabb fika
+ tårta och sen fort ut ... ha...ha... Nä, då så illa blir det inte utan några
timmar hinner vi umgås :0))

Mikan tar av täcket som hon har haft ett tag efter ridningen då
hon blev ganska svettig och det kan vara lite små kyligt på kvällen.

Kom inte iväg hemmåt förrns efter 9 och vi han hem och ta en fika sen åkte
Mikan och jag upp till V-by och hämtade Mimmi 22,30 vid T-banan.
Hon och kompissarna har varit på Gröna Lund och lyssnat på något uppträdande.

Kvälls fodring

Kom tillbaka till stallet vid 21-tiden,


Då hade Mimmi börjat och byta alla täcken så det var klart.
Sen fick hästarna hö + sina byttor med foder i.

Stora Stallet


Ponny Stallet


Mikan var kvar i ridhuset och red, kom inte till stallet förrns vid
halv 10 och då var Mimmi & jag klara.
Medans Mikaela sadlade av och pysslade om henne, gick Mimmi och jag
ner en sväng till sommarhagarna och kikade lite,
MYCKET grönt...kommer att bli smaskens :0))
Ska vara stallmöte imorgon så vi får veta hur stora dom blir +
när flytten kommer att ske.Hej då pluttan- ses imorgon.

Släppte ut Palette, Lia, Sunny

Åkte till stallet till halv 6-tiden och släppte ut dom
3 ponnyn i hagen och det gick mycket bra.
Sunny brydde sig inte alls och Palette & Lia visade lite
mot varandra vem som bestämmde och jag tror Palette
förstod ganska snabbt att det var Lia :0))

Kristin-Lia, Mikan-Palette, Mimmi-Sunny på väg ut mot hagen


Ett, två, tre nu släpper vi dom


Palette & Sunny


Våran ponny har smeknamnet "den hungrige" ha..ha..
undra varför??Ja, hon äter jämt om hon får chansen - för er som kanske tror att
hon får förlite mat så är fallet inte så utan hon bara älskar att äta!!!Dags att kalla in dom - har gått hur bra som helst
Bara några sura öron bakåt, det var allt, inga sparkar el.dyl.Nu är alla hästar infångade.


Mikan-Palette, Kristin-Lia, Mimmi-Sunny på väg mot stallet.Göran och jag åkte hem igen och tjejerna var kvar till kvällen då vi har
kvällsfodring sen kl.21,00

Avslutning, Mobil, Stallet, Grönan, Vällingbyridskola

9,00 var det avslutning för Mimmi i Kista och samma tid
för Mikan i Backlura. Efteråt åkte Mikan & jag till V-by och
handlade lite gott till fika + att Mikan ville köpa några blommor
till Mimmi då hon nu gick ut 9:an.

Passade även på att köpa ny mobil - kamera telefon:0))))
Kan ni gissa vilken färg??? ROSANu jäklar ska det fotas och man kommer förhoppningsvis se motivet oxå;0)

Sen bar det hemmåt o Mimmi kom hem från skolan, vi var så nyfikna
på betygen - wow...Toppenbetyg massa MVG + VG.
Fikade och Mikan gav blommorna till Mimmi och på kortet stod det

"Grattis storasyster som har gått i skolan i 10år" Mimmi började och
skratta - jag har ju bara gått 9:e år, hoppade 3:an ha..ha..
jättefina blommor.
Sen fick dom ett varsit sommar paket dataspel + dvd box.

Kl.13 kom Mikans klasskompis Amanda och hennes mamma och hämtade
för att bege sig till Gröna Lund och hon var hemma igen vid 22-tiden.
Hade haft jättekul och träffat flera kompisar där.

Mimmi stack iväg vid halv 3-tiden till Vällingbystallet för att träffa gamla
stall/ridkompisar, fick veta att Nåty skulle säljas :0((
Även hon kom inte hem förrns 21-tiden.

Göran och jag var själva och tänkte ha en filmkväll men tyvärr kom ett
telefonsamtal emellan och några fel ord kan göra att det bli pannkaka av allt.
Du missförstod mig helt och jag vill att du tänker om.


Senare tog vi en sväng till Palette och en arbetskamrat till Göran och hans
dotter kom förbi och hälsade på ponnyn.
Imorgon ska vi prova och släppa ut Palette, Lia och Sunrice tillsammans
i hagen och se om det går bra, fungerar det så kommer dom gå tillsammans
i sommarhagen, tror att Palette uppskattar hästkopmisar i samma hage.

Mums...mums... vilket grönt gräs


Hallå där!! Stå stilla vi ska fota....
Kolla vad blixten gjorde med ögat - hon ser lite läskig ut :0)


Jag vill inte stå stilla - bättre att äta gräs :0))
Då kan jag se lite sur ut....


Tack, nu känns det bättre - smaskens....

Tränade Lätt c:1 igen

Mimmi var till stallet idag själv. Mikan åkte till Vällingby med
en kompis och handlade sen stack dom till Lövsta och badade.

Göran och jag byggde klart alltanen, blev mycket fin.
Nu slipper man gå i gjord & lera som lätt blir där så fort det regnar.
Den ska oljas in som rabatten så det blir lite lyster i den, måste vänta tills
det mesta av impregneringen har regnat bort - ser lite blek ut just nu.
Sen ska vi lägga nya trädgårdsplattor och dom som ligger där nu skall bort.
Har tittat på stora 60x60cm plattor, super läckra.


Lägger ut en bild på nya rabatten oxå.


Mimmi hade tränat Lätt c:1 i lilla ridhuset  och det gick bättre idag.
Ses imorgon flickan.

Nationaldag i stallet + Bauhaus ;0)

Vi skjutsade Mimmi & Mikaela till stallet som vanligt och sen till Bauhaus
..... som vanligt.... :0)) Köpa mera virke och göra liten altan mellan
verkstan och växthuset.

Mikan hade riddit ut tillsammans med Sunrice & Rambo nere på ängen,
sista dan idag med RAmbo, imorgon åker han tillbaka då han har
varit foderhäst i 1år.
Palette hade varit lite het som vanligt när hon får galoppera på ängen
men det hade gått bra.

Mimmi var kvar i stallet och fixade & donade, smörjt, tvättat hela boxen,
mockat ur hagen m.m. Allt var nog skinande rent ;0))

När vi kom tillbaka senare på eftermiddan hade Göran en banan i handen
och gissa vem som gick lös på den.....JO -våran lilla hästapa...

Denna gång med skal och allting


Ja,ha nu var den slut, finns det något mer??

Bäst att spana in läget så man inget missar!!!


Hovarna fick jag smörjda idag oxå, kommer bild senare på dom fina.

Lätt: C Program

Mimmi och jag var till Blackebergsgymnasium idag och hälsade på kl.13,00
Verkar vara ett mysigt gymnasium :0)) Lugnt o skönt fast det går
över 1000st elever där.
Träffade Studie - yrkesledaren Carina som visade runt oss.
Blir nog kanon om hon börjar där.

Efter det åkte vi nästan raka vägen till stallet och Foppa fick följa
med idag.


Spännande att följa Palette på banan


Jag hjälpte Mimmi och träna Lätt: C programet i dressyr.
Mycket att hålla reda på och Palette var lite stel och seg i början men
sen lossnade det och gick mycket..mycket bättre och till slut BRA!!! HURRA!!!
Förrst var vi inne i stora ridhuset tills lektionerna började och korten jag tog
därinne ser man inget på utan lägger ut dom jag tog på ute banan sen.

Tror jag bestämmt mig för en Cyberfoto telefon istället för en liten
digitalkamera så behöver man bara 1 sak med sig -
telefonen har man ju jämt med sig.

Här rider hon programmet oxå
Avslutningen


Vilken tur jag har som får låna Palettes fleece täcke då
det blåser så kallt.
Tillbaka till stallet igen efter ca 1½ timme och göra dom vanliga sysslorna.Så här står hon nästan jämt och kikar efter oss när vi går.


Sen bar det hemmåt och äta, plankstek blev det till middag mums....mums..

Göran & jag tog stallet idag.

Regn...Regn... och åter regn... Nu får det gärna sluta, gräsmattan
och växterna har nog fått vad det behöver :0))

Göran och jag åkte en sväng till stallet vid 6-tiden medans tjejerna
var hemme.Mikan fortf förskyld och Mimmi trött efter gårdagen/nattens
bravader. Vi tyckte att hon kunde vila men inte hon - vi fick nästan
tvinga Mimmi att stanna hemma ha..ha..
- "Stackars Palette hon får inte galoppera idag"
Mimmi hade nog lite ångest där :0))  Hon kan springa i
hagen om hon har spring i bena ...hi..hi.. svårt att övertala henne men
till slut kom vi iväg bara vi två.

Göran tog ut Palette och betade lite, hon har nu lärt sig vad dom
2 gör tillsammans och hon gillar det!
  
Själv mockade jag och fixade maten.

Helena hade varit så gullig och tagit med lite av Palettes dynga och
lämnat in mask prov, det var OK.
Skönt då är hon klar för sommarhagarna.


Göran kollar igenom henne efter myggbett


Hon älskar när man kliar på dom


Mera..mera.... nu somnar jag snart ;0)))


Vi kom nog inte iväg förrns efter 7 och då blev det mc på hemvägen,
ingen orkade laga mat.

Hälsning från Mimmi:
Lovar att komma imorgon och då ska vi GALOPPERA!!!

Palette & Jag på skogstur

Idag var jag i stallet själv då Mimmi är på bal och Mikaela är förskyld.

Tänkte först bara åka hit och mocka, fixa maten och fylla på vatten i
hagen och ta ut henne på en promenad och beta lite.
Men så ångrade jag mig...klart jag ska rida henne och varför inte utmana sig
själv och ge sig ut i skogen istället för att trasska runt på banan?!!
Dressyr är inte min grej och hoppa vågar jag inte - kanske 2cm hi..hi..

Vi begav oss ner mot hundklubben och sen in i skogen en bit i lite backar sen
vände vi och red hemåt, var ute ca 30min.

Försökte ta några kort men inte så lätt när man själv sitter på.


Hon är otroligt snäll och man känner sig trygg, travade lite till o från
och på hemvägen känner man att hon har lite mer bråttom och då
tränade jag på halvhalter och då lugnade hon sig.
1gång tog hon ett galoppsteg då jag travde ganska nära hemmåt
men tog ner henne direkt - inga problem.

Vi stannade till nästan hemma vid stallet och hon fick äta lite gräs.Väl inne i stallet fick hon betfor och sina vitaminer/mineraler och linfröolja.
++ några Extra morötter & knäckebröd.

     Du är bäst <3

Mimmi & Ida på 9:ornas bal

Tjejerna ska på bal tillsammans med alla 9:or i skolan.
Kl. 18,00 - 00,00 Göran är chaufför dit och hem i natt.

Dom var så fina - Korten nedan talar för sig själv :0)

Fotade Mimmi och Ida i trädgården framför vår nybyggda rabatt.
Ida & Mimmi


Klicka på korten så blir dom stora
    Klicka på korten så blir dom stora
   

Göran tog några porträtt kort

Mimmi


MimmiIda


Får höra i natt hur dom har haft det.

Superbra galoppfattningar - Halt

Mimmi kämpade över 1 timme med att få henne riktigt ren och till
slut blev det bra resultat.

Strax efter 20,00 bar det ner till ridhuset och idag blev galoppfattningarna från halt
(inte skritt som jag brukar skriva hi..hi) riktigt..riktigt bra.
Hon hade mycket bra bjudning inte slö och inte för het.

Snart kanske vi får se dom på dressyr tävlingar :0))
Mimmi ska börja och träna Lätt:c med henne.

Mikan och jag åkte till stallet vid 21,45 och Mimmi var nästan klar när vi kom,
kollade vattnet i hagen och det fanns + Mikan fyllde på hinken inne.

Håller tummarna för att regntäcket åker på imorgon, men är säker på det.
Inte många glada hästägare idag.

Sov Gott allihoppa.

Någon har missat att det regnat idag!?

Gisses när vi kom till stallet, trodde man såg fel.

 

 Trodde inte att man kunde missa att det regnade ute.
Måste ha känt vattendropparna falla när domsläppte ut hästarna imorse.
Så nu har hon varit utan täcke hela dan, okey att hon är
smutsig det går att borsta bort men hon har nog frysigt och det är inte ok!!!
Det har varit kallt som sjutton och dessutom att bli blöt gör ju inte att det
blir varmare direkt utan tvärrt om.

Jag borstade av henne det värsta och la sen på fleecètäcket direkt så hon fick
värma sig lite medans Mimmi bytte om.
Hon hade torkat nästan överallt men var fortfarande kall o fuktig på länden.

Mimmi stannade kvar och ska rida i ridhuset ikväll då det fortsätter att regna.
Mikan och jag åkte hem - först en liten puss bara <3

Ses senare ikväll.

Vilodag + Crazy Palette

Idag Måndag fick hon vilodag, är hon värd efter gårdagens satsning.

Vi skulle igentligen åka till Riddersvik och titta på stallplats men Mimmi
fick migrän och Mikaela var med kompisar vid Lövstabadet och själv orkade
jag inte - värmen är lite knäckande.
Vi pratade igenom det och kom fram till att  för det 1:a flytta henne redan efter 1månad
känns inte bra. 2:a Tjejerna stortrivs, likaså vi (nära till Bauhaus ..hi..hi...)
3:e Vem vet hur många månader/år dom får vara kvar nere i Riddersvik innan
kommunen köper loss dom oxå som dom gjorde med plantskolan.
4:e Inget ridhus, det har dom tagit bort som fanns förut.
Kan räkna upp flera punkter till men det får räcka med dessa så.

Göran och jag åkte dit själva då vi ändå skulle till....vadå???? Gissa..... - Bauhaus!!!!
måste köpa flera smultronplantor.
Göran tog ut henne och betade så mockade jag boxen + gjorde foderpåsarna.
Sen fick hon några extra morötter + knäckebröd - hon var jättegosig.

Måste bara sätta in ett crazy kort på vad hon gör med maten.
Den läggs ca 1 meter i från hinken.

Hon tar högen med mat och lägger ALLT i vattenhinken,
den
är begravd under,  man ser lite svart :0)

Varför inte - vi doppar kakor och hon ensilage...hi...hi...

Syns imorgon - Mimmi kommer då.

RSS 2.0